Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Green chili burritos
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, ruime, ingevette
Ingrediënten
▢
500
gram
mager varkensvlees
in kleine blokjes (in 6 stukken)
▢
3
dl
kippenbouillon
▢
3
gesnipperde groene pepers
zonder zaadjes
▢
3
kleine
gedroogde Spaanse pepertjes
▢
1
blik
tomaatblokjes
à 400 gr
▢
1
tl
chilipoeder
▢
¼-1/2
tl
gemalen komijn
djintan
▢
½
tl
oregano
▢
1
blik
kidney beans
à 450 gr, uitgelekt
▢
6
tortilla's
▢
Voor erbij:
▢
125
gram
geraspte oude kaas
▢
¼
fijngesneden krop ijsbergsla
▢
2
tomaten
Instructies
Laat het varkensvlees in de bouillon op zacht vuur in ca 15 minuten gaar worden.
Voeg de groene pepers, gedroogde pepertjes en tomaat toe.
Laat alles ca 20 minuten zacht doorkoken.
Roer dan de chilipoeder, komijn, oregano en kidney beans erdoor.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Vul de tortilla's met het vleesmengsel.
Schep op elke tortilla 1 el geraspte kaas.
Rol de tortilla's op en leg ze in de ovenschaal.
Bak de burritos in de oven ca 20 minuten.
Strooi er voor het serveren de rest van de kaas, de sla en tomaat over
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien ze direct op.
Ook lekker met zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tortilla
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Mexico