Geniet van een heerlijk Grieks broodje gyros met sappige kippendijen, frisse tzatziki en knapperige frietjes. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!
Maak de gyrosmarinade door in een ruime kom Griekse yoghurt te mengen met olijfolie, gyros kruidenmix, Hot & Spicy kruidenmix, fijngehakte knoflook en de rasp van een citroen.
Snijd de kippendijfilets in reepjes, voeg ze toe aan de marinade en meng goed.
Laat de kip 1 tot 3 uur marineren in de koelkast.
Bereid de tzatziki door de komkommer over de lengte doormidden te snijden en de zaadlijsten te verwijderen met een theelepel.
Rasp de komkommer en laat het uitlekken in een vergiet.
Druk het overtollige vocht uit de komkommer met een lepel.
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de uitgelekte komkommer toe.
Pers de knoflooktenen uit en meng ze met een scheutje extra vierge olijfolie door de yoghurt.
Hak de munt en peterselie fijn en voeg toe.
Breng op smaak met peper en zout en zet de tzatziki in de koelkast.
Bak de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de tomaat in plakken en de rode ui in dunne ringen.
Verwarm de friteuse voor op 170°C en bak de frietjes goudbruin.
Bak de gemarineerde kipstukjes in een droge koekenpan gaar en goudbruin.
Beleg de naanbroden met een laag tzatziki, plakken tomaat, frietjes, rode uienringen en de gyros.
Garneer met grof gesneden peterselie en dille.
Serveer de broodjes gyros direct en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse Griekse salade en extra tzatziki voor een compleet gerecht.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een droge Retsina past perfect bij dit gerecht.