Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse Bonensalade met Feta en Olijven
Een frisse Griekse bonensalade met feta, olijven en een kruidige tomatendressing. Perfect als voorgerecht of bijgerecht op warme dagen!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
mes
snijplank
grote kom
Kleine kom
Ingrediënten
▢
800
g
witte bonen
uit pot of blik, afgespoeld
▢
300
g
feta
grof verkruimeld
▢
150
g
zwarte olijven
zonder pit, in plakjes, 50 g apart voor garnering
▢
6
vleestomaten
ontveld, in reepjes
▢
2
rode uien
in dunne halve ringen
▢
4
bosuitjes
in ringetjes
▢
½
komkommer
in plakjes
▢
2
eieren
hardgekookt en gepeld, in plakjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
Voor de dressing:
▢
6
eetlepels
tomatenketchup
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
1
dl
olijfolie
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
versgemalen, naar smaak
Instructies
Kruis de tomaten in, dompel ze kort in kokend water en spoel ze af onder koud water.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in reepjes.
Spoel de witte bonen af in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de uien in dunne halve ringen en de bosuien in ringetjes.
Verkruimel de feta grof en snijd de olijven in plakjes, waarbij je ongeveer 50 g apart houdt voor garnering.
Roer in een kleine kom de tomatenketchup, tijm, citroensap, zout en peper door elkaar.
Klop vervolgens de olijfolie erdoor om de dressing te maken.
Meng in een grote kom de tomaat, witte bonen, uien, bosui, feta en 100 g olijven.
Schep de dressing erdoor en laat even staan.
Schep de salade voor het serveren nogmaals om en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Garneer met de achtergehouden olijven, plakjes komkommer, plakjes ei en fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als verfrissend voorgerecht.
Wijnadvies:
Serveer deze salade met een lichte witte wijn zoals een Assyrtiko of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
365
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Griekenland
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick