Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse Dolmas met Gegrilde Tomatensalade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
tomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
1
zakje
veldsla
75 gram
▢
2
blikjes
dolmas
à 200 gram
▢
100
gram
Feta
Instructies
Verwarm de grill voor.
Was de tomaatjes en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 5 minuten onder de grill.
Klop de rest van de olijfolie met citroensap, zout en peper tot een dressing.
Verdeel de veldsla over vier borden.
Leg de dolmas op de sla.
Plaats de gegrilde tomaatjes ernaast en verdeel de feta over de tomaatjes.
Besprenkel het geheel met de dressing.
Geniet van deze verfrissende Griekse dolmas met gegrilde tomatensalade!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Griekse Assyrtiko past uitstekend bij de mediterrane smaken van de dolmas en de tomatensalade.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Griekenland