Vet een ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm in met boter.
Smeer de filodeegvellen in met boter en leg ze overlappend in de schaal, met overhangende randen.
Fruit de sjalotjes glazig in de olie.
Verkruimel de feta.
Was en laat de spinazie of snijbiet uitlekken in een vergiet.
Doe de spinazie in porties bij de sjalotten en laat slinken.
Giet het mengsel af in een vergiet en druk het vocht eruit.
Hak de groente grof.
Meng in een kom de eieren, feta, dille, nootmuskaat, peper en zout.
Roer het groentemengsel erdoor.
Schep het mengsel in de schaal op het filodeeg.
Vouw het overhangende deeg naar binnen over de vulling.
Bestrijk met de rest van de boter.
Bak de taart 30 minuten tot goudbruin en krokant.
Keer de taart om op een platte schaal en serveer warm in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met verse dille of een partje citroen voor extra frisheid.Wijnadvies: Heerlijk met een glas droge witte wijn zoals Assyrtiko of Sauvignon Blanc.