3 eetlepels olie verhitten en gehakt al omscheppend rul bakken.
Ui en knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken.
Tomatenblokjes laten uitlekken en met tomatenpuree aan het gehakt toevoegen.
Saus 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Béchamelsaus met melk bereiden volgens de verpakking.
Aubergines wassen en in plakken van 1 cm snijden.
Rest van de olie verhitten en aubergineplakken in gedeelten goudbruin bakken.
Eiwit stijf kloppen en door de béchamelsaus spatelen samen met 1/3 van de kaas.
Ovenschaal invetten met boter of margarine.
Aubergines in lagen in de ovenschaal leggen en bestrooien met zout.
Eieren loskloppen en door de tomatensaus roeren, op smaak brengen met zout.
Tomatensaus over de aubergines schenken en gladstrijken.
Béchamelsaus erover verdelen en gladstrijken.
Bestrooien met de rest van de kaas.
Schotel in het midden van de oven ca.
20 minuten goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en vers knapperig brood.Wijnadvies:Combineer met een volle rode wijn, zoals een Griekse Xinomavro of Merlot.