Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse salade met gemarineerde Quorn
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
gram
Quornstukjes
▢
½
citroen
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
2
eetlepel(s)
verse rozemarijnnaaldjes
fijngehakt
▢
½
komkommer
geschild
▢
1
stevige tomaat
▢
1
blikje
artisjokharten
netto 200 gr
▢
1
stengel
bleekselderij
in dunne plakjes
▢
6
zwarte olijven zonder pit
▢
50
gram
verkruimelde feta
of zachte geitenkaas
▢
zout
versgemalen zwarte peper
▢
½
zakje
slamelange
á 100 gr
Instructies
Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit.
Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de
Quornstukjes en laat dit ± 10 minuten staan.
Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat.
Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes.
Snijd de artisjokharten in vieren.
Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing.
Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten goudbruin.
Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch