Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse tapas
Tapas is een verzameling van kleine hapjes. Je kunt eindeloos variëren. Geweldig om je visite mee te verrassen.
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
Gebakken knoflookgamba's
▢
2
teentjes
knoflook
▢
12
gamba's
gepelde met staart
▢
peterselie
verse
▢
1
eetlepel
olijfolie
Groentespies uit de oven
▢
1
bakje
champignons
▢
1
courgette
▢
1
rode ui
▢
1
aubergine
▢
30
gram
verse tijm
▢
1
eetlepel
olijfolie
Gehaktballetjes in tomatensaus
▢
200
gram
mager rundergehakt
▢
1
rode
ui
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
peterselie
verse
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
tomaat
▢
snufje
zeezout
▢
snufje
grove peper
Salade
▢
1
kropsla
▢
1
tomaat
▢
100
gram
fetakaas
▢
1
komkommer
▢
15
gram
rozemarijn
verse
Instructies
Gebakken knoflookgamba's
De gepelde garnalen kort aanbakken in de olijfolie, met gehakte peterselie en fijngesneden teentjes knoflook.
Je kunt ze daarna op spiesjes rijgen.
Als je ze later gaat opwarmen in de oven, zorg er dan voor dat je ze niet te gaar bakt, anders worden ze droog
Groentespies uit de oven
Op een prikker rijg je de groente zoals champignons, courgette, rode ui en aubergine.
Besprenkel het geheel met het mengsel van olijfolie en tijm.
Verse takjes tijm mee rijgen geeft een leuk effect.
In de oven op 190 graden gaar maken en smullen maar.
Gehaktballetjes in tomatensaus
Maak de gehaktballetjes van rundergehakt met een fijn gesnipperd uitje, paprikapoeder, knoflook en gehakte peterselie.
Maak van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes ter grote van een walnoot.
Even aanbakken in een koekenpan en als je ze daarna nog in de oven doet, maak ze dan niet te gaar, anders worden ze droog.
De tomatensaus maak je heel simpel van tomaten door ze in een steelpannetje te verwarmen en met een staafmixer tot een saus te maken.
Beetje zeezout en grove peper uit de molen en klaar zijn je tapas
Salade
Kropsla blad gevuld met tomaat, fetakaas, olijf, ui en komkommer.
Klein beetje zeezout en grove peper uit de molen en gesneden, verse rozemarijn en olijfolie eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Griekenland