Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Aspergebundeltjes met Gerookte Zalm
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan
Eierdopjes (voor serveren)
Ingrediënten
▢
200
g
groene aspergetips
▢
100
g
gerookte zalm
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de geperste knoflook tot een dressing.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de aspergetips in een pan met water en een beetje zout in 3 minuten beetgaar.
Giet de asperges af, meng ze direct door de dressing en laat ze afkoelen.
Snijd de gerookte zalm in 8 dunne, lange repen.
Verdeel de asperges in 8 mooie bundeltjes van gelijke grootte en wikkel elk bundeltje in een reep zalm.
Serveer de aspergebundeltjes in de eierdopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
129
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian