Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas
Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
Porties:
4
(inclusief rusttijd deeg)
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
koksmes
Koelkast
deegroller
quichevorm
Spatel
vork
Ingrediënten
Ingrediënten deeg:
▢
250
g
patentbloem
▢
100
g
deegmargarine
▢
5
g
gist
gedroogd
▢
5
g
zout
▢
5
g
basterdsuiker
▢
100
g
melk
▢
1
ei
Ingrediënten vulling:
▢
250
g
groene asperges
▢
250
g
magere hamblokjes
▢
1
ui
fijngesneden
▢
500
g
magere kaas
0%
▢
2
eieren
▢
Bieslook
gesneden ter garnering
Instructies
Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
Zet het mengsel in de koelkast.
Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
Strijk de vulling glad.
Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal