Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Asperges met Citroenboter
Eenvoudige en smaakvolle groene asperges met een frisse citroenboter en nootmuskaat.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
½
citroen
het sap ervan
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
geraspt
▢
16
groene asperges
▢
3
eetlepels
boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak de asperges schoon en breek 2 cm van de onderkant af.
Kook de aspergepunten 2-4 minuten zachtjes in een laagje water met zout.
Giet de asperges af.
Verhit de boter met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
Neem de pan van het vuur en giet de gekruide boter over de asperges.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de asperges direct.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de citroenboter.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de subtiele smaken van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen