Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Aspergesalade met Rookkaas
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
afsluitbare picknickschaal
afsluitbare koelkastbakjes
Ingrediënten
▢
500
g
groene asperges
▢
1
bakje
kerstomaatjes
▢
3
el
witte wijnazijn
▢
5
el
olijfolie
▢
Versgemalen peper
▢
150
g
gesneden rookkaas
plakjes ca. 2 mm dik (optioneel)
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
Instructies
Voorbereiden:
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden 2 à 3 cm eraf.
Snijd de kopjes (ca. 4 cm) van de asperges.
Halveer de stelen in de lengte en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
Kook de aspergekopjes en stukjes in kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
Doe de asperges voorzichtig in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Was en halveer de kerstomaatjes.
Klopp de azijn, olie, zout en peper in een picknickschaal tot dressing.
Schep de asperges en tomaten erdoor.
Zet tot vertrek in de picknickschaal in de koelkast.
Snijd de korstjes van de rookkaas en snijd de kaas in piepkleine blokjes.
Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.
Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.
Bereiden:
Vervoer de aspergesalade, kaas en basilicum in een koeltas.
Op locatie, schep de kaas en basilicum door de salade.
Verdeel de salade over vier bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze groene aspergesalade.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch