Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene aspergetips met ham en kwartelei
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr
groene aspergetips
▢
zout
▢
6
kwarteleitjes
▢
4
plakjes
Ardenner ham
ca. 40 g
▢
50
g
gorgonzola
kaas
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
1
takje
basilicum
Instructies
Van aspergetips harde uiteinden afsnijden.
In steelpan met ruim kokend water en zout aspergetips in ca. 3à4 minuten beetgaar koken.
Kwarteleitjes in ca. 3 à 4 minuten gaarkoken.
Intussen in droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken.
In steelpan gorgonzola met crème fraîche net aan laten smelten.
Aspergetips in zeef goed laten uitlekken.
Kwarteleitjes pellen en halveren.
Plakjes ham in midden van twee borden leggen.
Asperges met punten naar één kant erop leggen.
Gorgonzola erover scheppen en garneren met kwarteleitjes.
Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met minicroissantjes.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
19
g
|
Vet:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Lunch
/
Varkensvlees