Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene groentesalade met kaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
350
g
broccoli
▢
150
g
sperziebonen
▢
200
g
doperwtjes
diepvries
▢
150
g
belegen kaas
dikke plak
▢
3
eetlepel(s)
gehakte peterselie
vers of diepvries
Voor de dressing:
▢
1
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
2
eetlepel(s)
rode wijnazijn
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
eetlepel(s)
honing
▢
peper
▢
zout
Instructies
Verdeel de broccoli in roosjes.
Was deze en kook ze beetgaar in 10 minuten (magnetron, afgedekt 800 Watt 3 minuten).
Haal de boontjes af, kook ze 10 minuten.
Giet ze af en spoel ze na met koud water.
Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd de kaas in luciferstokjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schik de verschillende groenten op een schaal.
Giet de dressing erover.
Verdeel de kaas en de peterselie over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Neem in plaats van doperwtjes tuinbonen.
Vervang de belegen kaas bijvoorbeeld door komijnekaas.
Wijnadvies:
Pinot Blanc, een Riesling of een Chasselas uit de Elzas.
Een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch