Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
grote ovenschaal
scherp mes
Kookpot
Ingrediënten
▢
1
groene kool
▢
2
blikjes
tomatenblokjes
▢
120
gram
rijst
▢
500
gram
half-om-half gehakt
▢
2
eieren
▢
3
aardappelen
geraspt
▢
1
ui
fijn gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1,5
el
curry madras
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool, indien nodig.
Neem voor elke persoon 4 bladeren en snijd de nerf diep in.
Kook de bladeren in een pan met water en laat ze vervolgens afkoelen.
Meng het gehakt met de eieren, geraspte aardappelen, ui, knoflook en curry madras.
Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
Leg een blikje tomatenblokjes in de ovenschaal en plaats de gevulde koolrolletjes erop.
Voeg het tweede blikje tomatenblokjes toe over de rolletjes en vul eventueel aan met tomatensap.
Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de koolrolletjes met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Heerlijk met een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij