Deze luchtige omeletjes met spinazie worden gevuld met gebakken taugé en hartige hamreepjes. Een verrassend hoofdgerecht dat snel en eenvoudig op tafel staat.
Klop in een kom de eieren los met spinazie, zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en schenk er een kwart van het eimengsel in.
Laat het omelet op laag vuur stollen, keer en bak de andere zijde.
Laat het omelet op een voorverwarmd bord glijden.
Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes met telkens 1/2 eetlepel olie.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de taugé met de hamreepjes ca.
2 minuten.
Breng op smaak met ketjap en peper.
Schep het taugémengsel op de helft van de omeletjes en klap ze dubbel.
Serveer met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse salade van komkommer en tomaat.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc combineert goed met de frisse smaken van spinazie en taugé.