100grgemengde kleine blokjes groentenbijv. bleekselderij en wortel
100gruitgelekte maïskorrelsblik
2eetlepelsfijngesneden bieslook
2eetlepelsfijngesneden peterselie
Instructies
Klop een beslag van 1 ei, 1 eidooier, 100 gr bloem, 2 dl melk, zout, peper en 25 gr gesmolten boter.
Verhit 25 gr boter in een pan en bak 100 gr gemengde kleine blokjes groenten (bijv.
bleekselderij en wortel) gedurende 10 minuten zachtjes.
Roer de gebakken groenten door het beslag, samen met de uitgelekte maïskorrels, fijngesneden bieslook en fijngesneden peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak kleine dikke pannenkoekjes (blini's) van het beslag in een anti-aanbakpan.
Notitie:
Serveer deze heerlijke groente blini's met maïs als bijgerecht.
Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groente blini's met maïs passen goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de groenten aan en zorgen voor een verfrissende combinatie.