Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groente toffees
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
frituurolie,
Frituurpan
Ingrediënten
▢
4
vellen
fillobladerdeeg
pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
▢
1
worteltje
▢
1
stukje
prei van ca. 5 cm
▢
1
eetlepel
olie
▢
50
g
taugé
schaaltje á 250 g,
▢
1 ½
eetlepel
sambalsaus hot
Conimex,
▢
1
eetlepel
gezouten pinda's
▢
1
eiwit
Instructies
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
Helften in dunne plakjes snijden.
In pan olie verhitten.
Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
Groentemengsel laten afkoelen.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
Deeg over vulling heen oprollen.
Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
Toffees op schaal leggen.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes