Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst
Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakpan
knoflookpers
kookpan
ovenschaal
Oven
snijplank
Ingrediënten
▢
200
g
basmati rijst
gekookt
▢
1
el
Hindoestaanse madras
▢
1
el
Thai curry madras
▢
1
pakje
kookroom
ongeveer 200 ml
▢
1
ui
gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
350
g
pangasiusfilet
in blokjes
▢
65
ml
water
▢
1
zak
gemengde groente
bloemkool, broccoli en worteltjes
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
Giet de saus over de vis en groenten.
Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Pescatarian