Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten.
Voeg de melk beetje bij beetje toe, roer tot een gladde saus ontstaat.
Voeg het laurierblaadje toe en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de uiringen in 5 minuten bruin.
Giet de geroosterde paprika's af en snijd ze in repen.
Roer de geraspte pittige kaas door de saus.
Verwijder het laurierblaadje.
Vet de ovenschaal in met boter en schep een beetje saus op de bodem.
Leg 3-4 lasagnevellen op de saus.
Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen en bestrooi met zout en peper.
Schep een kwart van de saus erover en verdeel de helft van de uien en paprika's erover.
Leg een derde van de plakken rucola-riminikaas erop.
Herhaal deze lagen.
Dek af met de laatste lasagnevellen en schenk de resterende saus erover.
Leg de laatste plakken kaas in de saus.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze groentelasagne met een medium-bodied Italiaanse wijn zoals een Chianti. De fruitige en kruidige tonen van de Chianti passen goed bij de romige en hartige smaken van de lasagne.