Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groenten met noten uit de wok
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
champignons
▢
150
gram
gekookte maïs
▢
6
bladeren
groene kool
Chinese of spitskool / grote
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
100
gram
cashewnoten
Instructies
Maak de champignons schoon en snijd ze eerst in plakken en daarna in reepjes.
Spoel de maïskorrels onder koud stromend water en laat ze op een zeef uitlekken.
Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikste nerven en snijd de bladeren in smalle reepjes.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de noten, onder voortdurend roeren en omscheppen, tot ze beginnen te kleuren.
Schep de noten met een schuimspaan uit de wok, laat ze boven de wok even uitlekken, spreid ze daarna op een groot bord uit en laat ze koud worden.
Voeg 1 eetlepel olie aan de wok toe en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de champignons en de kool toe en bak ze, onder voortdurend roeren, 3 minuten.
Voeg vervolgens de knoflook en de maïskorrels toe en roerbak alles nog eens 3 minuten.
Strooi er naar smaak wat zout, peper en eventueel wat vijfkruidenpoeder over.
Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de noten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u door dit gerecht 150 gr mie of mihoen schept, heeft u een smakelijke en complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch