Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 160 ºC.
Vet de springvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg.
Snijd alle groenten in gelijke stukken en meng deze met de geraspte Cheddar kaas.
Klop in een kom de room en eieren samen en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Verdeel de groenten gelijkmatig over het deeg in de bakvorm en giet voorzichtig het room-ei mengsel eroverheen.
Verkruimel de geitenkaas over de bovenkant van de quiche.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven op Intensief Bakken niveau 1 gedurende 35-45 minuten, of tot de vulling gestold is en de bodem gaar is.
Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze heerlijke groentequiche met geitenkaas met een frisse groene salade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Deze groentequiche gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisheid van de wijn zal de smaken van de groenten en de geitenkaas mooi aanvullen.