Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groenterolletje met citroensaus
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
8
vellen
fillobladerdeeg
▢
1
kleine
winterpeen
ca. 100 g,
▢
100
g
haricots verts
▢
zout
▢
50
gram
stoneleeks
▢
3
takjes
tijm
▢
50
g
boter
of margarine,
▢
2
theelepels
tacokruiden
▢
1
citroen
▢
¼
tablet
kruidenbouillon
▢
2
eetlepels
vloeibare honing
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
1
mespunt
kaneelpoeder
▢
½
theelepel
aardappelmeel
▢
4
takjes
peterselie
Instructies
Voorbereiden:
Fillodeeg volgens gebruiksaanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien.)
Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
Haricots verts schoonmaken en wassen.
In pan met ruim -water en zout peen en haricots verts ca. 3 minuten koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen stoneleeks schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
In steelpan 25 g boter smelten.
Op aanrecht 4 plakjes fillodeeg uitspreiden.
Met kwastje plakjes dun bestrijken met gesmolten boter.
Hierop weer 4 plakjes deeg leggen.
Peen, haricots verts en stoneleeks in 4 porties verdelen en op ca. 1 cm van onderste rand op plakjes deeg leggen.
Tacokruiden en 1/2 theelepel tijmblaadjes erover strooien.
Zijkanten van deeg over groenten vouwen.
Deegplakjes voorzichtig oprollen, aan onderkant beginnen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen en halveren.
Eén helft uitpersen. In steelpan 1 dl water aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
Citroensap,honing, chilipoeder en kaneel aan bouillon toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren.
Al roerend aan bouillon toevoegen.
Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
Van andere helft van citroen 4 dunne plakjes snijden (rest wordt niet gebruikt).
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In steelpan rest van boter smelten.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Groentepakketjes met naad naar beneden op bakplaat leggen en bestrijken met boter.
In midden van oven groenterolletjes in ca. 15 á 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen saus in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
Rest van tijmblaadjes erdoor roeren.
Op schaal 1/4 deel van saus schenken.
Groenterolletjes erover verdelen.
Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.
Rest van saus apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch