Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentestoof "Glazen Stad" (Ratatouille)
Een heerlijke groentestoof met aubergine, paprika, courgette en tomaat, op smaak gebracht met kappertjes, azijn en kruiden. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
3
grote
aubergines
▢
3
teentjes
knoflook
▢
9
grote
tomaten
▢
6
grote
paprika's
▢
1
grote
ui
▢
6
courgettes
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
2
eetlepels
azijn
▢
4
eetlepels
suiker
▢
1
eetlepel
oregano
▢
1 ½
deciliter
olie
▢
Munt
Instructies
Snijd de aubergines in stukken.
Pel en pers de knoflook.
Snipper de ui.
Snijd de paprika's en courgettes in stukjes.
Hak de munt fijn.
Fruit de ui en knoflook in olie.
Voeg de aubergines toe en bak zacht.
Voeg paprika's, tomaten en courgettes toe.
Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
Breng op smaak met kappertjes, azijn, suiker, oregano en munt.
Serveer koud of warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer koud als bijgerecht of antipasto.
Serveer warm met rijst als hoofdgerecht.
Lekker met koud vlees of gebakken ui.
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Wijnadvies:
Rosé: Een droge rosé past goed bij de groentestoof.
Rode wijn (bijvoorbeeld Beaujolais): Een lichte rode wijn is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch