Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentetaart met venkel en olijven
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
ovenschaal
Ø24 cm
Ingrediënten
▢
6
plakjes
hartige-taartdeeg
diepvries
▢
1
venkelknol
▢
2
rode uien
▢
2
rode paprika's
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
rode-wijnazijn
▢
1
theelepel
tijm
gedroogde
▢
100
g
knoflookolijven
zonder pit
▢
zout
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
▢
versgemalen peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Venkel schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
Uien pellen en in parten snijden.
Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en paprika's in stukken snijden.
In wok olie verhitten.
Venkel al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Ui en paprika erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Azijn over groenten sprenkelen en tijm erover strooien.
Olijven halveren en erdoor scheppen.
Groenten op smaak brengen met zout en peper.
Vorm invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm.
Vorm met deeg bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken.
Groenten erin scheppen.
Taart in midden van oven in ca. 30 minuten bruinbakken.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
37
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch