Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Groentetajine met gegrild vlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
2
courgettes
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
grote
uien
in grove stukken
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
korianderpoeder
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
400
g
tomatenblokjes
blikken
▢
400
g
kikkererwten
blik
▢
12
kalkoenworstjes
▢
8
lamskoteletjes
Instructies
Snij de aubergines in de lengte in vieren en snij deze delen in vier stukken.
Snijd e courgette in de lengte in vieren en snij deze delen doormidden.
Verhit op hoog vuur de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de aubergines tot die
bruin kleurt.
Schep de courgette, uien en knoflook erbij.
Schep. als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, een theelepel zout en tomatenblokjes erbij.
Breng het geheel aan de kook.
Giet de erwten af.
Roer ze door het stoofpotj en laat het geheel 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkooken.
Kwast de worstjes en koteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met zout en peper.
Verhit een grillpan en grill de koteletjes en worstjes in 2-3 minuten aan elek zijde bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Lamsvlees
Jaargetijde:
Snel te maken