Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Groentetempura
Tempura is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden. Diverse ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees; het werd in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
gram
bloem
▢
5
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
gemalen koenjit
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
zout
▢
3 1/2-4
dl
koud water
▢
frituurolie
Instructies
Plakken en stukjes groente, zoals aubergine, zoete aardappel, bloemkool,
wortel en paprika
Zeef de bloem met het bakpoeder, de kruiden en zout.
Voeg geleidelijk het water toe en roer alles tot een glad beslag.
Verhit frituurolie tot 180 °C.
Haal de groente door het beslag en frituur ze ongeveer 5 minuten.
Lekker met tomatenchutney.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch