Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grootmoeders Feestelijk Krentenbrood
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Ingrediënten
▢
500
g
zelfrijzend bakmeel
▢
150
g
rozijnen
optioneel geweekt
▢
50
g
gedroogde abrikozen
fijngesneden
▢
50
g
gedroogde vijgen
fijngesneden
▢
200
g
suiker
▢
1
ei
▢
400
ml
melk
lauwwarm
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een cakevorm in.
Meng het zelfrijzend bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker in een kom.
Voeg naar smaak een snufje zout toe.
Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
Voeg geleidelijk de rest van de melk toe, tot een stevig deeg ontstaat.
Doe het deeg in de ingevette cakevorm en strijk het glad met een natte lepel.
Bak het krentenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het brood gaar is.
Controleer de gaarheid door met een breinaald in het brood te prikken.
Als de naald er schoon uitkomt, is het brood klaar.
Laat het krentenbrood afkoelen voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit feestelijke krentenbrood met een laagje boter als traktatie bij het ontbijt of de brunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst