Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gyanabe
soort sukiyaki
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
lendebiefstuk
dun gesneden
▢
1
blok
tahoe
▢
2
dunne
preien
▢
150
gram
champignons
mooie gave
▢
1
blikje
bamboespruiten
▢
100
gram
spinazie
▢
¼
Chinese kool
▢
½
dl
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
½
dl
mirin
zoete rijstwijn
▢
enkele
eetlepels
olie
▢
enkele
eetlepels
water
Instructies
Vraag de slager de lendebiefstuk zeer dun te snijden.
Snijd het blok tahoe in blokjes van 1,5 cm.
Maak de groenten schoon.
Snijd de prei diagonaal in dunnerepen en de champignons in plakken.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Snipper de kool grof.
Schik het vlees en de groenten en tahoe mooi op borden of een grote schaal.
de pan en leg de groenten (behalve de spinazie) erin. Giet de saus erover en laat het geheel 6-8
Roer een sausje van de sojasaus, suiker, rijstwijn en wat water.
Doe het sausje in een mooi kommetje.
Men kan het gerecht op twee manieren eten.
De eerste manier:
Laat de olie heet worden in een platte pan met een dikke bodemen bak hierin het vlees en de groenten enkele minuten.
Serveer het dan met de saus er apart bij.
De tweede manier:
Laat de olie heet worden in minuten zachtjes sudderen.
Voeg dan de spinazie en het vlees toe en laat het nog een paar minuten sudderen.
Duw alles steeds onder de saus.
Serveer het gerecht. Lekker hierbij smaakt rijst of Japanse vermicelli (shirataki).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Japan