Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haaskarbonade à la bonne femme
AllerHande 1996
Porties:
1
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
grote
aardappel
vastkokend, ca. 200 g,
▢
1
pakje
haaskarbonades á la minute
2 stuks,
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel
boter
of margarine,
▢
50
g
magere spekreepjes
á 250 g, AH,
▢
1
zakje
panklare groentefantasie
250 g,
▢
2
theelepels
Provençaalse kruiden
▢
1
dl
droge witte wijn
Instructies
Ui pellen en grof snipperen.
Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
Karbonades bestrooien met zout en peper.
In hapjespan boter verhitten.
Karbonades op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Spekreepjes in bakvet ca. 1 minuut bakken.
Ui, aardappelblokjes, groentefantasie en kruiden toevoegen.
Al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Wijn erbij schenken.
Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel op bord scheppen.
Karbonades erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees