Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Half-Vega Gehaktballen met Kurkuma en Chilivlokken
Deze half-vega gehaktballen combineren de smaak van rundergehakt met de voordelen van vega gehakt. Perfect voor een voedzame maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Koekenpan
Spatel
Ingrediënten
▢
250
g
rundergehakt
▢
250
g
vega gehakt
▢
1
ei
▢
1
tl
kurkuma
▢
½
tl
chilivlokken
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
1
el
Provençaalse kruiden
▢
Paneermeel
om het gehaktmengsel stevig te maken
▢
Boter om in te bakken
▢
1
tomaat
in blokjes gesneden
Instructies
Doe het rundergehakt, vega gehakt, ei, kurkuma, chilivlokken, peper, zout en Provençaalse kruiden in een grote kom.
Meng alles goed door elkaar, eventueel met je handen, totdat het mengsel stevig aanvoelt.
Voeg paneermeel toe als het mengsel te los is.
Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en braad de gehaktballen rondom bruin en gaar.
Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan om de jus te verrijken en laat even mee sudderen.
Serveer de gehaktballen warm, eventueel met aardappelen en groenten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz past goed bij deze gehaktballen.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Fusion
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch