Vet twee bakplaten in en zeef de bloem met het bakmeel.
Wrijf het plantaardige vet door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
Voeg de helft van de suiker toe.
Meng de eidooiers en 1 tot 2 eetlepels water door het bloemmengsel en maak er een glad deeg van.
Verpak het deeg in bakpapier en zet 20 minuten in de koelkast.
Roer de roomkaas romig met de resterende suiker, kaneel en rozijnen.
Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 cm dik.
Steek er met een uitsteekvormpje rondjes van 5 cm doorsnee uit.
Zet op elk rondje een beetje vulling.
Maak de randen vochtig met water en vouw het deeg over de vulling tot een halve maan.
Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
Bak de halve maantjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gevulde halve maantjes het liefst versgebakken voor de beste smaak en textuur.Wijnadvies:Deze koekjes passen goed bij een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato of een zoete rosé.