Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamburger huisgemaakt
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
160
gram
rundergehakt
▢
2
hamburgerbroodjes
of witte bollen
▢
1
tomaat
▢
1
ui
▢
4
plakken
bacon
▢
4
plakken
cheddarkaas
▢
mayonaise
▢
moerd
▢
zonnebloemolie
▢
1
klontje
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Snijd de tomaat in plakjes.
Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en vorm er hamburgers mee.
Verwarm de oven voor op 180°.
Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen.
Zorg ervoor dat ze niet verbranden.
Haal de gebakken uien uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snijd de broodjes overlangs doormidden en leg ze met de niet gesneden kanten op een bakplaat.
Bedek elk half broodje met een plakje cheddar en bacon.
Zet in de oven en verwarm gedurende 5 minuten.
Zet de oven uit en open de deur van de oven.
Zo blijven ze mooi warm.
Voeg nog wat olie en een klontje boter toe aan de pan en bak de hamburgers tot ze een mooi kleurtje hebben.
Haal de broodjes uit de oven en bedek met de hamburger, gebakken uienringen, mayonaise, ketchup, tomaat en mosterd.
Leg de andere helft van het broodje er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer eventueel met wat frites en sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Rundvlees