1kgkruimig kokende aardappelengeschild en in stukken
4hamburgers
Instructies
Schep de bieten met 2 eetlepels van het vloeibare bakvet door elkaar, verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Rooster de bieten ± 25 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
Pel de uien, snijd de boven en de onderkant eraf.
Bereid de uien stuk voor stuk.
Zet een ui in de uienkoker, verdeel er 1 theelepel olie over en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bereid hem volgens de aanwijzingen van de uienkoker.
Doe de ui met het kooknat over in een hoge beker of mengkom.
Kook op dezelfde wijze de andere ui.
Voeg de andere ui toe en pureer ze met een staafmixer.
Kook gelijktijdig de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.
Giet ze af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
Schep de uienpuree en zoveel van het kookvocht door de aardappelpuree zodat een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk intussen de hamburgers met de rest van het bakvet en grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar.
Serveer de hamburgers met de geroosterde bieten en de puree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi de bieten met fijngehakte koriander.Wijnadvies: Andes Peaks Merlot, Chili