Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Hamlappen Stroganoff met Sperziebonen en Maïs
Deze smaakvolle hamlappen stroganoff met sperziebonen en maïs is een kruidige en romige klassieker. Heerlijk geserveerd met aardappelpuree of rijst!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
3
el
olijfolie
▢
1
ui
in partjes
▢
300
g
hamlappen
in kleine stukjes
▢
2
paprika’s
in stukjes
▢
500
ml
warm water
▢
1
pak
stroganoffsausmix
▢
250
g
sperziebonen
schoongemaakt
▢
Zout
naar smaak
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
1
el
peterselie
fijngehakt
Instructies
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Bak de paprika 3 minuten mee.
Voeg 500 ml warm water en de stroganoffsausmix toe en breng al roerend aan de kook.
Laat de saus 15 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Kook intussen de sperziebonen 7 minuten in gezouten water en giet ze af.
Schep de sperziebonen en de maïs door de saus.
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Jean Balmont Cabernet Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Rusland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden