Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hammousse 3
AllerHande 13 2009
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsbolletjeslepel
staafmixer
of
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
½
komkommer
▢
2
eetlepels
suiker
▢
5
eetlepels
wittewijnazijn
▢
100
g
achterham
▢
1
bakje
zuivelspread
Instructies
Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer.
Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken.
Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen.
Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn.
Snijd de plakjes achterham in reepjes.
Houd enkele reepjes achter voor garnering.
Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de
keukenmachine en breng op smaak met peper.
Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop.
Garneer met de rest van de ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland