Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hammousse met portgelei
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
staafmixer
schaaltje met rechtopstaande randen
Ingrediënten
▢
1
sneetje
casinobrood
wit-
▢
40
g
gebraden beenham
▢
75
g
mascarpone
▢
zout
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
1½
dl
rode port
▢
6
blaadjes
selderij
▢
peper
Instructies
Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte.
In kommetje met staafmixer ham fijnhakken.
Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan port aan de kook brengen.
Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout.
Gelatine goeduitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen.
Schaaltje bekleden met plasticfolie.
Uitgerold casinosneetje erin leggen.
Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken.
Selderijblaadjes erop leggen.
Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen.
Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 140 kcal
eiwit 4 g
koolhydraten 9 g
vet 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Varkensvlees