Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten
Een simpel, maar smaakvol bijgerecht van haricots verts met geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
500
g
haricots verts
▢
25
g
boter
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
Instructies
Kook de haricots verts in ruim water met zout gedurende 6-8 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze uitlekken.
Smelt de boter in een pan en verwarm de haricots verts 5 minuten in de boter.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de haricots verts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Bij het lamsvlees met mosterdsaus past een stevige wijn, zoals de
Coronas 1990 van Torres
, een rijke Spaanse wijn uit de Penedès.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
250
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Noten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst