Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Schaaf of rasp,
kom
satéstokjes
Ingrediënten
▢
2
gekookte
bietjes
▢
12
zwarte olijven zonder pit
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
1
rode ui
fijngesnipperd
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
15
gram
verse peterselie
fijngeknipt
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
4
maatjesharing filets
▢
12
Amsterdamse uien
uit een pot
Instructies
Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.
Wijnadvies:
De zoute smaak van de haring en de hartige bietentapenade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij