Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haringtartaar op Roggebrood
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
zoute haringen
▢
1
wortel
▢
1
bosuitje
▢
3
sneetjes
licht roggebrood
▢
3
blaadjes
ijsbergsla
▢
1
eetlepel
boter
Instructies
Maak de haringen schoon en hak ze fijn.
Snijd de wortel in piepkleine stukjes en meng ze door de gehakte haring.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
Steek met een uitsteekvormpje 12 rondjes uit het roggebrood en de ijsbergsla.
Bestrijk de rondjes roggebrood dun met boter.
Leg een blaadje sla op elk rondje.
Plaats het uitsteekvormpje op een roggebroodrondje en vul het met 2 à 3 theelepels haringtartaar.
Strijk het oppervlak glad met een theelepel.
Herhaal dit proces met de resterende roggebroodjes.
Garneer met ringetjes bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij de smaak van de haringtartaar en het roggebrood.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten