Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Harira met kikkererwten
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
klein
lamslapje van 150 gram
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
bosje
koriander
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
blaadjes
laurier
▢
¼
bouillontablet met minder zout
▢
1
koolrabi of raapje
▢
1
klein
blik kikkererwten
ca. 250 gram uitlekgewicht
▢
1
blik
tomatenblokjes zonder zout
Instructies
Snijd het vlees in blokjes.
Bak het vlees in de hete olie bruin.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Was de koriander en hak de steeltjes klein.
Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko