Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Harira van Astrid Veltman
Harira is een soep van Marokkaanse oorsprong. De soep wordt gemaakt in Marokko en het westen van Algerije.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
lamsvlees in blokjes van ± 2 cm
▢
4
grote
tomaten
▢
1
rode ui
▢
1
citroen
▢
100
gram
gewelde linzen
▢
100
gram
gewelde kikkererwten
▢
50
gram
boter
▢
1
liter
water
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
komijn
▢
1
theelepel
cayennepeper
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
bosje
verse peterselie
▢
1
bosje
verse koriander
▢
saffraan
▢
1
rood pepertje
▢
peper
zout
Instructies
Wrijf het lamsvlees goed in met kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en
komijn.
Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees hierin snel aan.
Snipper de ui, hak de koriander, de peterselie en het pepertje fijn en bak ze
met het lamsvlees mee.
Roer er de tomatenpuree door en voeg de linzen en de kikkererwten toe.
Schenk er beetje bij beetje het water op en roer het geheel goed door.
Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze erbij.
Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan.
Meng een beetje water door de bloem, tot het een papje wordt en voeg dit aan
de soep toe, om deze te binden.
Maak de soep af met wat citroensap.
Leg het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Algerijë
/
Marokko