Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Andijvietaart met Cashewnoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm
Ingrediënten
▢
5
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
krop
andijvie
ongeveer 650 g
▢
3
eieren
▢
125
ml
slagroom
▢
100
g
ongezouten cashewnoten
▢
150
g
oude kaas
geraspt
▢
6
tomaten
▢
270
ml
sladressing knoflook
Instructies
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap van ongeveer 30 cm doorsnede.
Bekleed een quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de andijvie in repen, was het en laat het met aanhangend water in een hapjespan op matig vuur in 5 minuten slinken.
Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom, zout en peper.
Schep de andijvie, cashewnoten en de helft van de geraspte kaas door het eimengsel.
Verdeel het mengsel over de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en besprenkel ze met de sladressing.
Serveer de andijvietaart in punten gesneden met de tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze hartige taart.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Noten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch