Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Banketletter met Worst, Appel en Tijm
Een hartige variant op de traditionele banketletter, gevuld met worst, appel en tijm. Perfect voor Sinterklaasavond.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
kom
Ingrediënten
▢
1
appel
geschild en geraspt
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
600
gram
Catalaanse worstjes
▢
8
pakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
Bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
Snijd het vel van de worstjes open en druk het vlees in een kom.
Meng de geraspte appel en tijm door het worstvlees.
Vorm van het worstmengsel een rol die iets korter is dan de bladerdeegplakjes.
Rol de bladerdeegplakjes uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Leg de worstrol op het deeg.
Vouw het deeg over de worstrol en druk de randen goed dicht.
Vorm een letter van de deegrol.
Leg de banketletter op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de banketletter met het losgeklopte ei.
Bak de banketletter in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de banketletter iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de banketletter warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Hartige taart
/
Koek
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
Feestdagen etc
Sinterklaas