Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Bladerdeeghapjes met Salami en Tomatensaus
Deze knapperige bladerdeeghapjes gevuld met salami, komkommer en tomatensaus zijn perfect voor elke borrel of feestje. Snel, simpel en heerlijk!
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
kom
vork
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
10
plakjes
bladerdeeg
▢
1
ei
▢
150
g
salami
in blokjes
▢
¼
komkommer
zonder zaadjes, in blokjes
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
4
el
tomatensaus
Tomato Frito
▢
Bloem
voor bestuiven van werkblad
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestuif het werkblad met wat bloem en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.
Snijd de salami en komkommer in kleine blokjes en doe in een kom.
Voeg de fijngehakte peterselie en tomatensaus toe en meng goed.
Schep 1 eetlepel vulling op elk plakje bladerdeeg.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg dubbel.
Druk de randen goed dicht met een vork om een kartelrand te maken.
Bestrijk de bovenkant met een beetje ei.
Leg bakpapier op een bakplaat en plaats de bladerdeeghapjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een frisse yoghurtdip of een pittige chilisaus.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze hartige hapjes.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Groenten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden