Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Boerensoep met Soepkip en Vermicelli
Een rijkgevulde boerensoep met soepkip, vermicelli, champignons en verse groenten. Perfect voor koude dagen!
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
Zeef
pollepel
Ingrediënten
▢
1
soepkip
▢
100
g
vermicelli
▢
200
g
soepgroenten
bijv. prei, wortel, selderij
▢
100
g
champignons
in plakjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Plaats de soepkip in een grote soeppan en voeg voldoende water toe om de kip volledig te bedekken.
Breng het water aan de kook en laat de soepkip op laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes trekken.
Haal de soepkip uit de pan en verwijder het vlees van de botten.
Voeg het kippenvlees terug in de pan.
Voeg de vermicelli toe aan de bouillon en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de soepgroenten en champignons toe aan de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep warm met eventueel vers brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze hartige soep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Maaltijdsoep
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter