Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Broccoliquiche met Kruidenkaas en Walnoten
Een rijke broccoliquiche met kruidenkaas, spekjes en walnoten, perfect voor elke gelegenheid.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
Quichevorm of springvorm
Ingrediënten
▢
1
flinke
stronk broccoli
▢
1
doosje
champignons
▢
1
eetlepel
boter
▢
3
eieren
▢
5
plakken
bladerdeeg
▢
40
g
walnoten
grof gehakt
▢
100
g
geraspte kaas
optioneel
▢
125
g
hamblokjes
▢
125
g
spekblokjes
▢
1
kuipje kruidenkaas
bijv. Paturain of Bressot
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de verpakking.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten.
Spoel de broccoli direct af met koud water en laat uitlekken.
Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze kort aan in een koekenpan met boter.
Bak de spekblokjes goudbruin in dezelfde pan.
Vet de quichevorm of springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
Meng in een kom de kruidenkaas met de eieren.
Voeg peper en zout naar smaak toe en klop goed door.
Verdeel de broccoli, champignons, walnoten, spek- en hamblokjes over de beklede vorm.
Giet het ei-kaasmengsel gelijkmatig over de vulling.
Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Bak de quiche 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is en de vulling stevig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een Chardonnay of Pinot Gris voor een perfecte combinatie.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Noten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter