Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige chorizotaart
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
lage taartvorm, doorsnede ca. 27 cm
Ingrediënten
▢
200
g
chorizo
worst
▢
4
geroosterde paprika's
pot
▢
10
gr
Provençaalse-kruidenmix
▢
65
gr
hazelnoten
▢
100
g
zachte geitenkaas
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
▢
150
g
gemalen belegen kaas
zakje
▢
150
g
olijfolie
▢
4
eieren
M
▢
½
eetlepel
olijfolie
om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten.
Chorizo heel fijn hakken.
Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden.
Kruiden fijnhakken.
Hazelnoten grof hakken en geitenkaas verkruimelen.
In kom achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie doen.
Eieren erboven breken.
Met handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot luchtig en glad beslag kloppen. Provençaalse kruiden en helft van chorizo erdoor spatelen.
Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken.
Repen paprika en rest van chorizo erover verdelen.
Hazelnoten en geitenkaas erover strooien.
In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Vorm verwijderen en taart laten afkoelen tot lauwwarm.
Voedingswaarden
Calories:
360
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk