Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Flensjes met Ham en Kaassaus
Hartige flensjes gevuld met ham en een romige kaassaus. Een heerlijk en makkelijk te maken lunchgerecht.
Porties:
1
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
Voor de flensjes:
▢
40
gram
bloem
▢
1 ½
dl
melk
▢
1
ei
▢
Zout
▢
25
gram
boter
Voor de vulling:
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
eetlepels
bloem
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
dl
melk
▢
50
gram
geraspte kaas
▢
6
plakken
ham
▢
Zout
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
▢
Garnering:
▢
Plakjes
tomaat
Instructies
Maak een glad beslag van bloem, melk, ei en zout.
Smelt de boter en roer afgekoeld door het beslag.
Bak 6 flensjes van het beslag.
Smelt voor de vulling de boter, voeg bloem en ui toe en roer.
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren.
Maak de saus af met kaas, zout, peper en nootmuskaat.
Bestrijk elk flensje met saus, leg ham erop en rol op.
Serveer warm, gegarneerd met tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de hartige flensjes.
Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden