Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Flensjes met Tomaat en Parmezaan
Hartige flensjes met Parmezaanse kaas, gevuld met een frisse tomatensaus en basilicum.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan (18 cm)
Steelpan
Ingrediënten
▢
2
el
basilicum
fijngeknipt vers
▢
50
g
bloem
▢
25
g
boter
▢
1
ei
▢
⅛
l
melk
▢
1
el
olijfolie
▢
25
g
Parmezaanse kaas
▢
2
grote
tomaten
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrooi die met zout en peper.
Roer een beslag van de bloem, de kaas, het ei en de melk.
Verhit wat boter in een kleine koekenpan (18 cm) en bak van 1/4 van het beslag een dun flensje.
Vouw het flensje in vieren en houd het warm.
Bak zo nog 3 flensjes.
Dep de tomaatreepjes droog.
Verhit de olie in een steelpan, verwarm de tomaat 1 minuut en schep het basilicum erdoor.
Leg de flensjes op 2 borden en schep de tomaat ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
/
Kaas
/
Lunch
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Zomer